DiGiCo


digico

DiGiCo onthult Quantum852

18-05-2023

DiGiCo kondigt met trots de lancering van de nieuwste generatie grote mengpanelen voor grootschalige live audioproductie aan. Zoals gewoonlijk werd dit gloednieuw mengpaneel volledig herontworpen. Vertrouwd, maar toch anders, en met een verbeterde audiokwaliteit dankzij de aangepaste algoritmen. De Quantum852 maakt zelfs een enorme sprong vooruit op het gebied van verwerkings- en rekenkracht. De Quantum852 is uitgerust met heldere lcd-schermen van 1000 nit geschikt voor daggebruik en het mengpaneel heeft een nieuw ontwerp dat bevestigt dat het, in lijn met het DiGiCo-ethos, niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst is gemaakt. 
 
Hierbij aansluitend, beschikt de Quantum852 ook over een heel aantal eco-certificaten. De lichte metalen constructie verlaagt het gewicht waardoor het transport minder belastend is voor het milieu. De console heeft een lager energieverbruik, thermische koelventilatoren in combinatie met convectiekoeling en temperatuurafhankelijke koeling. Het gebruik van duurzame en recycleerbare materialen maakt de ecologische voetafdruk van Quantum852nog kleiner.
 
De technische specificaties van Quantum852 zijn al even indrukwekkend. Elke eenheid wordt aangestuurd door vijf van de 7de en nieuwste generatie FPGA's en SHARC DSP-processoren die bovendien genieten van een volledig redundante werking. De Quantum852 heeft nu meer ingangen, namelijk 384 monokanalen met 192 Aux / Sub-Group-bussen, plus de bekende LR / LCR / 5.1 master-bussen. De mengtafel wordt geleverd met een 64 x 64 Processing Matrix, 36 Control Groups, twee Solo-bussen en 64 FX Rack-slots. Er zijn 48 Graphic EQ's, 384 Nodal Processors, 128 Mustard Processors en 32 Spice Racks. 
 
En de lijst met toponderdelen gaat maar door met de ultieme 'Stadius' modulaire LOCAL I/O, waarbij elk van de drie kaarten vier Stadius Mic-Pres, vier Stadius Line Outputs en two-Bit Perfect AES I/O biedt. Aan de achterkant van elke eenheid bevinden zich acht enkele of vier redundante BNC MADI-poorten, Word Clock, AES Sync en Video Sync-ingangen, dubbele USB 2.0-aansluitingen, een SuperSpeed USB 3.0-aansluiting, 4k DisplayPort Overview Out, 5-poorts 1Gbps netwerkswitch, dubbele DMI-sleuven, Waves SoundGrid-poort en standaard Optocore-ingangen met ruimte voor een optionele tweede Optocore-lus.
 
De drie volledig nieuwe 21,3 inch heldere schermen geschikt voor daggebruik garanderen op elk moment een perfecte zichtbaarheid. Er zijn ook drie 19,2 inch speciale meterbrugschermen, drie speciale 6,8 inch bedieningsschermen voor bank- en layer-schakeling, en 69 1,3 inch werkbladschermen, allemaal uitgerust met touchscreen zodat de kanaalselecties  en solo’s binnen handbereik zijn.
 
"Quantum852 is werkelijk in alle opzichten een enorme sprong vooruit", aldus Austin Freshwater, Managing Director van DiGiCo. "Hoewel het ontwerp en de constructie volledig nieuw zijn, is het mengpaneel nog steeds onmiddellijk herkenbaar als een DiGiCo. De workflow zal voor elke DiGiCo-gebruiker onmiddellijk vertrouwd aanvoelen maar hij/zij zal versteld staan van de enorme toename van kracht en snelheid. Na 15 fantastische jaren van onberispelijke service heeft de Quantum 7 nu eindelijk een mengpaneel om naar op te kijken."


https://www.digico.biz
Geïnteresseerd in onze oplossingen ? Contacteer ons :