Optocore


optocore

Compacte FOH-oplossing met Q225 en Festival Bbox

31-10-2023

DiGiCo Quantum 225 en Optocore Festival box in het hart van het compacte all-in-one live-geluidssysteem gebouwd door Amptec

De Gentse geluidstechnicus Karel Marynissen van Klaar Voor Opname besloot dat het tijd was om afscheid te nemen van zijn trouwe SD8-24 en wendde zich tot Amptec om al zijn eisen te bespreken. Het resultaat is een prachtig ontworpen, compacte oplossing voor live sound engineering die gemakkelijk door één persoon gehanteerd kan worden en is opgesteld rond een DiGiCo Quantum 225 digitale console en een Festival Box transportplatform voor meerdere audiosignaalformaten van Optocore.

klaarvooropname

David Liebens van Amptec gaat verder: “Karel leidt een eenmanszaak in PA-systemen waarmee hij de theaterzalen in de Benelux doorkruist. Hij was op zoek naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Als trouwe gebruiker van SD was hij bijzonder gecharmeerd door de Quantum-eigenschappen van de Q225 die we dus als basis gebruikten voor ons systeem. Het doel was om de set kleiner te maken zodat één iemand hem in en uit kan laden en de set vervoerd kan worden in een klein busje. De Q225 was een logische keuze door zijn kleine voetafdruk en Quantum-eigenschappen. De echte uitdaging zat in de vele kabels want hoe kon het aantal en de omvang van de verschillende signaallijnen teruggedrongen worden?”

digico
 
“De Q225 was een logische keuze door zijn kleine voetafdruk en Quantum-eigenschappen.”

De oplossing bestond uit de Festival Box van Optocore, al moeten we eigenlijk Boxes zeggen. Want één Festival Box zit in de op maat gemaakte flightcase voor de Q225 en een tweede in de op maat gemaakte flightcase voor de SD rack die ook de UPS- en Waves-server herbergt. “De Festival Boxes maakten het mogelijk om het aantal kabels in Karels opstelling aanzienlijk te verminderen”, aldus Liebens. “Eén enkele robuuste vezelverbinding tussen de twee racks bevat zes MADI-lijnen (3 in/3 uit) en drie 1G netwerklijnen, die allemaal patchbaar zijn via de panelen van Amptec Connx die op maat gemaakt werden volgens de eisen van de productie.”

festivalbox
 
“De Festival Boxes maakten het mogelijk om het aantal kabels in Karels opstelling aanzienlijk te verminderen.”

Karel Marynissen houdt van deze nieuwe opstelling. “Ik win enorm veel tijd tijdens de opbouw en afbraak en kan de opstelling dankzij de patchingmogelijkheden aanpassen in functie van de noden”, aldus Marynissen. “Het is ook fantastisch dat een computer en scherm geïntegreerd werden in de flightcase van de mixer aangezien dit betekent dat ik niet meer alles apart hoef op te bouwen en af te breken. Amptec deed fantastisch werk door alles wat ik nodig heb te integreren in op maat gemaakte flightcases met op maat gemaakte patchbays. Ik ben er weg van!”


https://www.optocore.com
Geïnteresseerd in onze oplossingen ? Contacteer ons :