DiGiCo


digico

DiGiCo en Optocore-netwerk voor Télévie-uitzending

17-05-2024

Télévie werd in 1989 door RTL opgericht als liefdadigheidsorganisatie in de strijd tegen kanker en leukemie. Doorheen het jaar worden evenementen en geldinzamelingsacties op touw gezet. De apotheose van de jaarlijkse actie is telkens een live uitgezonden televisieshow - een groots gala-event waar iedereen nog een laatste kans krijgt om een donatie te doen vooraleer de finale cheque wordt uitgereikt aan het fonds voor wetenschappelijk onderzoek (F.R.S.-FNRS; Fonds de la Recherche Scientifique).

 

Dit jaar ging het event door in het recent gerenoveerde TournaiXpo conferentiecentrum in Doornik. De firma Fortyeight, die gespecialiseerd is in audiovisuele producties en uitzendingen, was verantwoordelijk voor het geluid met DiGiCo-consoles op een Optocore-netwerk.

 

Optocore-netwerk

Fortyeight maakte gebruik van vier DiGiCo-consoles om het event in goede banen te leiden, allemaal op een Optocore-netwerk: een Quantum 338 deed dienst als FoH voor Studio A met een Quantum 225 als monitorconsole voor de in-ear-systemen. In Hal B (het Pledge Center) werd een SD12 ingezet voor de monitors en FoH, en de ultracompacte SD11i overzag de radio-uitzendingen. Daarnaast werden SD-Racks voorzien om de I/O voor de band, HF-microfoons en in-ears te regelen.“We kozen voor de Q338 omwille van zijn krachtige audio processing en omdat die eenvoudig verbonden kan worden met ander materiaal via bijna eender welk geluidsprotocol – de Q338 kan dus als een hub dienen binnen een Optocore-netwerk,” zegt Fortyeight-CEO Laurent Fortier. “We vinden het ook erg fijn dat de console een volledige toegang biedt en dat er met meerdere operatoren gewerkt kan worden. We doen vaak onze codering in preproductie op de Q338 en schakelen dan over naar de Q225 voor bediening op het terrein omdat die handig mee te nemen is door zijn beperkte voetafdruk en schappelijke gewicht. Voor mij is de Q338 de standaard in de live-audio-industrie, zoals de SD10 dat daarvoor was.”
https://www.digico.biz
Geïnteresseerd in onze oplossingen ? Contacteer ons :