RME


rme

RME brengt MILAN gecertificeerde firmware uit

14-06-2024

RME kondigt de release van zijn eerste Milan® gecertificeerde firmware aan. Gebouwd op IEEE® open standards, zorgt Milan voor naadloze interoperabiliteit tussen apparaten van verschillende leveranciers in een time-sensitive netwerk (AVB/TSN). Met een gratis firmware update sluiten RME apparaten zich aan bij het groeiend aantal producten in het Milan ecosysteem.

 

Na de release van firmware 2.0.0 voor de 12Mic microfoonvoorversterker volgen ook updates voor de M-32 Pro II AD en DA converters. Vervolgens krijgen de M-32 Pro AD en DA, AVB Tool en M-1610 Pro apparaten krijgen ook updates ondanks ze reeds uit productie zijn gehaald. Dit illustreert RME's langdurige inzet voor hun klanten. De onlangs gelanceerde M-1620 Pro converter wordt vanaf het begin geleverd met Milan, waardoor er in totaal acht apparaten worden toegevoegd aan AVNU's lijst van gecertificeerde producten.

 

RME sloot zich in 2021 aan bij de AVNU alliantie - de bedenker van Milan - en heeft sindsdien hun performante AVB-implementatie in verschillende stappen uitgebreid in de richting van Milan compliance, te beginnen met de introductie van het efficiënte AAF stream format, CRF media stream clocking functionaliteit en dynamische mappings. Hoewel RME al in een vroeg stadium verklaarde dat hun bestaande firmware in feite compatibel is met Milan, geeft de certificering gebruikers het vertrouwen dat ze apparaten out of the box kunnen aansluiten en kunnen beginnen met het streamen van tot 128 kanalen ongecomprimeerde audio met superlage latency.

 

In vergelijking met andere audionetwerktechnologieën vereist Milan - en de AVB/TSN-technologie waarop het gebaseerd is - dat switches actief deelnemen aan time stamping en latency metingen en op de hoogte zijn van audiostreams die tussen specifieke poorten passeren. De bandbreedte wordt gereserveerd zodra apparaten verbinding maken, waardoor configuratie van de switches overbodig is en de bandbreedte gegarandeerd blijft. Hierdoor kunnen gebruikers elk type verkeer op hetzelfde netwerk laten draaien zonder zich zorgen te moeten maken over de audiokwaliteit. Bovendien bevat Milan IEEE 1722.1 ATDECC, een open standard die niet alleen controle geeft over verbindingen, maar ook over het hele audioapparaat zelf. 

 

Ga voor meer informatie over AVNU Alliance en Milan naar www.avnu.org/milan

 

Bezoek de RME website voor productdetails en firmware updates: www.rme-audio.com .
https://www.rme-audio.de
Geïnteresseerd in onze oplossingen ? Contacteer ons :