Project
Amptec zorgt met Artnovion voor een gezellige sfeer in restaurant Klost'r


Klost'r

16-08-2022 / Corporate / Acoustics /


Het restaurant Klost’r in de kleine Vlaamse gemeente Riemst is een gastronomisch pareltje dat vermeld staat in de beroemde Franse restaurantgids Gault&Millau. Na een aantal opmerkingen van klanten dat de akoestiek het moeilijk maakte om goed te horen en gehoord te worden, zelfs aan dezelfde tafel, richtte eigenaar Nico Henrard zich tot Amptec om het probleem te verhelpen.


Het probleem was een overvloed aan harde oppervlakken en een open keuken die voor veel weerkaatsing zorgden. Dit was vooral merkbaar wanneer het restaurant vol zat en het geluidsniveau dus evenredig toenam.


Amptec raadde aan zwarte en witte Artnovion Sparta akoestische panelen tegen de wanden en het plafond te plaatsen, in combinatie met drie grotere zandkleurige panelen uit de Cloud-serie, ook tegen het plafond. “We maakten een 3D-ontwerp om Nico precies te laten zien hoe de ruimte eruit zou zien na de interventie, aangezien het belangrijk was om de esthetiek van de ruimte te behouden,” aldus Niels Neven van Amptec. “Nico stond aanvankelijk wat huiverachtig tegenover de zandkleurige panelen, maar eigenlijk vormen ze een mooie onderbreking in het rode bakstenen plafond,” gaat hij verder. “De resultaten zijn opmerkelijk. De sfeer is nu gezelliger en mensen kunnen op een normaal niveau praten met hun tafelgenoten, wat toch een cruciale comfortfactor is in elk restaurant of elke bar. Nico vindt zelfs dat de panelen de esthetiek verbeteren omdat ze de kleuren onderbreken en zorgen voor net dat tikkeltje extra. Het is dus een win-winsituatie!"


Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r
Klost'r

Partners in dit project

Artnovion


Klost'r
Kloosterstraat 10
3770 Vlijtingen
België