Project
Amptec levert nieuw datacenter bij RTL op


RTL Belgium

31-01-2024 / Broadcast /


RTL Belgium is al jaren klant bij Amptec en klopte ook voor de volledige integratie en levering van zijn gloednieuwe datacenter bij ons aan. Om het complexe project tot een goed einde te brengen, brachten we de juiste leveranciers samen en bewaakten we een gestroomlijnd proces. Daarnaast implementeerde Amptec eigen bekabelings- en glasvezeloplossingen.

 

Aanvankelijk was RTL eigenlijk op zoek naar een nieuw tv-platform dat een migratie naar een IP-infrastructuur zou toelaten. Al snel bleek echter dat daarvoor een nieuw datacenter nodig was. Het oude beschikte namelijk niet over voldoende rackspace. Verder bleek ook de koeling ontoereikend en was er geen plaats genoeg voor de vereiste bekabeling in functie van de nieuwe uitrusting in een IP-infrastructuur.

 

Amptec werkte het project uit en stelde de lastenboeken op volgens de vereiste specificaties. Voor de productie en levering van de technische kasten viel de keuze op Rittal. Verbiest ETI werd aangesteld voor de plaatsing van de elektrische installaties.

 

“De oplossingen die Amptec aanreikte en de partners die werden geselecteerd bleken uitstekend, en ook de samenwerking met de diverse stakeholders verliep vlekkeloos.” 

 

 

Amptec connx & fbroptx

Andere verantwoordelijkheden waren onder meer de bestelling, levering en installatie van de racks, koude gangen en koelinstallaties, het in kaart brengen en implementeren van de vereiste stroomvoorziening in de racks, het uitwerken en plaatsen van de technische vloeren en kabelgoten, de gestructureerde voorbekabeling (glasvezel & koper); de plaatsing en bekabeling van het meet-me rack (glasvezel) waar alle glasvezelverbindingen in het gebouw samenkomen en waar de patching gebeurt voor de verdeling. 

 

Volgens Thierry Peters van RTL verliep het hele project vlot en werd alles tijdig en binnen budget gerealiseerd. “De oplossingen die Amptec aanreikte en de partners die werden geselecteerd bleken uitstekend, en ook de samenwerking met de diverse stakeholders verliep vlekkeloos.”

 
Partners in dit project

Amptec connx
Amptec fbroptx


RTL Belgium
Av. Jacques Georgin 2
1030 Schaerbeek
België
https://www.rtlplay.be